Tovább maradva a zoknik bűvkörében, a következő kerékpáros ruházati kiegészítő is zokni. Ezek közül is a legkedvencebb mind között.

Túl voltam már a sokadik esős napon, amikor is jó szolgálatot tevő kamáslim boldogan melegedett otthon a radiátor mellett, miközben én újfent önthettem a vizet a cipőmből.

Ez így nem mehet tovább, hát megnéztem milyen megoldással rukkolt elő kedvenc gyártóm, az Endura.

Olyan nincs, hogy Nekik ne legyen erre a problémára is valami hatásos megoldásuk. Hiszen Skótok, a skót nyár pedig nyirkosabb, mint itthon az ősz.

Továbbra sem kellett csalatkoznom, bizony az Endura Hummvee waterproof socks, rövid és hosszú szárú változatban lesz, majd lett az én emberem.

hummvee-waterproof-long-socks.jpg

És vajon tényleg működik? Ebben nem ázik szét a lábam, maximum a cipőm, de tényleg száraz lábbal érhetek haza, ha már ilyen feledékeny lennék?

Majd mindjárt kiderül.

Mit is mondott a marketing szöveg:

humvee-waterproof-socks.jpg

-          Vízálló, magas lélegző képességű, elasztikus membrán

-          fitt szabás, ideális a kerékpáros cipők mellett az utcai cipőkhöz is

-          „száraz láb, boldog kerékpározás”

-          vízállóság: 8000

Milyen maga a zokni? Érdekes, elsőre olyannak mondanám, bár soha nem volt még olyanom, mint a búvárok ruhája. Belebújni érzetre is vicces, a membrán miatt, mintha „lufiba” lépne az ember, csak neoprénből. Vastagabb, mint egy átlagos téli zokni. Egyértelműen érződik, látszik, hogy 3 rétegű kialakítású.

És, működik?

Igen, azt kell mondjam, hogy amíg munkába, vagy haza érek, száraz lábbal léphetek ki belőle. Ez kb 50 perc kerékpározást jelent, akár a legnagyobb zuhéban is. Persze a cipő, s a zokni külső rétege elázik, de ha már itt a fűtés szezon, a következő bevetésre megszárad, gyorsan.

Fontos, hogy nem szabad közvetlenül radiátoron szárítani, vasalni pedig de pláne nem.

Mint minden technikai ruházat, ez is meghálálja a speciális mosószert, és a kímélő sport programot, 30-40 fokon. Viszont lehet, hogy nem tervezett, de azt tapasztaltam, ritkábban igényli a mosást, nem büdösödik, még most lassan két téli szezon használata után sem.

Persze nem érdemes egész nap benne lenni, de pl használtam már kedvenc, de beázós cipőmmel „civilben” is, és nem kényelmetlen.

Nem olcsó, ez tény, de mindennapi használat mellett (őszi, téli, hideg tavaszi időben) túl van két szezonon és még zokni, a vízálló képességgel együtt is. Így elmondhatom, hogy ha télen is kerékpározol, még akkor is elég csak egy párral beszerezni.

Ha kedvet kaptál hozzá, képekre, vagy IDE és IDE kattintva a termék oldalra juthatsz.