Rövid ujjú aláöltözet

A nyári és az átmeneti időszakok kerékpáros viseletei közé tartoznak a rövid ujjú aláöltözetek. A sportos szabás és a lapos varrás vagy a varrás nélküli kialakítás teszi ezeket kényelmessé. A biciklis aláöltözet könnyen száradó, rugalmas technikai anyaga elvezeti az izzadságot, így nem rontja a komfortérzetünket az aláöltözet viselése.

A megfelelő aláöltözet folyamatos szárazságérzetet biztosít. Ne viseljünk kerékpározáshoz pamutból készült anyagokat, mert azok nem hagyják gyorsan elpárologni a sportolás közben termelődő izzadságot.

Az izzadságot elvezető aláöltözetet egész évben használhatjuk, mivel segít a testhőmérsékletet optimálisan tartani. A nyári időszak kedvelt viselete, az ujjatlan kerékpáros aláöltözet anatómiai szabással készül, hogy tökéletesen illeszkedjen a testhez. Az aláöltözet varrás nélkül vagy lapos varrással készül, hogy sportos szabása maximális komfortérzetet biztosítson.

Kerékpáros aláöltözetekből készítenek ujjatlan, rövid és hosszú ujjú változatokat is, illetve, alsótestre való aláöltözeteket.