Hosszú ujjas kesztyű

A kerékpározás során történő rendszeres kesztyűviselés fontosabb, mint sokan gondolják. Hosszú távon a kesztyű védi a kéz bőrét, az ízületeket, biztosítja a stabil kormányfogást. Azok számára, akik nem szeretik a rövid ujjas kesztyűket, hosszú ujjas kerékpáros kesztyűmodellek között is van nyári, illetve átmeneti viselet. A kerékpáros kesztyű ugyanis nem egyenlő az elsődlegesen melegen tartó funkciójú téli kesztyűvel.

A hosszú ujjas kesztyű vékony anyaga remek légáteresztő-képességű, amely több funkciót is képes ellátni. Rugalmas felsőrésze szabad mozgást biztosít a kéznek.  A csúszásgátlók a hosszú ujjas kesztyű esetében a tenyérrészen és az ujjvégeken is megjelennek, ahol gyakorta műanyag protektorokat is elhelyeznek – ezek védelmet nyújtanak egy esetleges eséskor.

A kesztyű tenyerén sokszor géles párnázást találunk, amely tehermentesíti a kezet biciklizés közben. A biciklis kesztyű felső részén elhelyezkedő homloktörlő használatával egyszerűen letörölhetjük arcunkról az izzadságot, és mivel a kesztyű gyorsan száradó technikai anyagból készül, attól sem kell tartani, hogy a kesztyű magában tartja a nedvességet.

A hosszú ujjú biciklis kesztyű pontos rögzítéséért a méretre igazítható, tépőzáras csuklórész felel.